
شرایط تحصیل در ترکیه
هاجرت به خارج از کشور برای ادامه تحصیلات دانشگاهی یکی از موضوعات مهمی است که در چند سال اخیر قوت بیشتری گرفته است. شرایط تحصیل در ترکیه بهگونهای است که بسیاری از دانشجویان ایرانی ترکیه را بهعنوان مقصد مطمئنی برای ادامه تحصیلات خود انتخاب میکنند. اعتبار دانشگاههای ترکیه، مشارکت این کشور در برنامه تبادل دانشجو و اقتصادیبودن هزینه تحصیل در ترکیه همگی بر محبوبیت دانشگاههای این کشور و افزایش مهاجرت تحصیلی به ترکیه اثرگذار هستند. در این مقاله از گروه مهاجرتی ویرا مهاجر به تحصیل در دانشگاههای ترکیه، شرایط تحصیل و بهترین دانشگاههای این کشور میپردازیم.
چرا تحصیل در ترکیه؟
ترکیه در فاصله بین اروپا و آسیا قرار دارد و یک کشور اوراسیایی محسوب میشود. ترکیه از این مزیت استفاده کرده و با عضویت در معاهده بولونیا از استانداردهای آموزشی اروپا پیروی میکند. این امر نقش مهمی در افزایش اعتبار دانشگاههای ترکیه و جذب دانشجویان بینالمللی دارد. ازطرف دیگر مناسببودن شرایط تحصیل در ترکیه در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر موجب شده است تا دانشجویان زیادی برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه اقدام کنند.
اگر از بحث درس و دانشگاه کمی فاصله بگیریم ترکیه دارای جاذبههای طبیعی و تاریخی زیادی برای گردشگران است و سالانه تعداد زیادی از مردم جهان با اهداف توریستی به ترکیه سفر میکنند. این موضوع نیز بر رشد اقتصاد ترکیه تأثیر گذاشته و دانشجویان خارجی میتوانند از این فرصت برای اشتغال حین تحصیل استفاده کنند. علاوه بر این، آشنایی با فرهنگ، تاریخ و جاذبههای گردشگری ترکیه میتواند برای دانشجویان خارجی نیز جذاب باشد. به طور خلاصه مهمترین مزایای تحصیل در ترکیه عبارتاند از:
- اعتبار بالای دانشگاههای ترکیه
- مناسببودن شرایط تحصیل در ترکیه
- ارائه بورسیههای تحصیلی در دانشگاهها
- مناسببودن هزینه تحصیل در ترکیه
- امکان ورود به بازار کار اروپا و بینالملل
- شرکت در برنامههای تحقیقاتی و پژوهشی و تقویت رزومه تحصیلی
- شبکهسازی و افزایش روابط علمی و پژوهشی با دانشجویان کشورهای دیگر
باتوجهبه این مزایا و همچنین شباهتهای فرهنگی و مذهبی بین ترکیه و ایران دانشجویان ایرانی میتوانند در شرایط مناسبی تحصیلات خود را دنبال کنند. تمام این عوامل موجب افزایش مهاجرت تحصیلی به ترکیه میشود.
هزینه تحصیل در ترکیه
لازم است بدانید که تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی هزینه زیادی ندارد. باید در نظر داشت که هزینه تحصیل در ترکیه بسته به دانشگاه و رشتهای که انتخاب میکنید متفاوت است. دانشگاههای خصوصی در ترکیه نسبت به دانشگاههای دولتی شهریه بیشتری دارند. به همین دلیل است که برای برخی افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به ترکیه شرکت در آزمون yos یا sat ورودی دانشگاههای دولتی بسیار بااهمیت است.
از عوامل تأثیرگذار بر هزینه تحصیل در کشور ترکیه علاوه بر رشته تحصیلی، زبان انتخابی شما است. بهعبارتدیگر میتوان گفت که تحصیل به زبان ترکی شهریه کمتری نسبت به زبان انگلیسی دارد. همچنین در این کشور دانشجویان بینالمللی میتوانند برای طیف گستردهای از بورسیهها و کمکهای مالی درخواست دهند. در حقیقت بورسیه تحصیلی رایگان ترکیه بسیاری از هزینههای شما را کاهش میدهد.
این عوامل باعث شده تا افراد زیادی بتوانند در ترکیه مشغول به تحصیل شوند و نرخ باسوادی این کشور به 96.74 درصد رسیده است. همچنین بهعلت راحتی تحصیل در این سرزمین بیش از 260,000 دانشجو بینالمللی مشغول به تحصیل در ترکیه هستند. توجه داشته باشید که معیارهای درخواست از بورسیهای به بورسیه دیگر متفاوت است و همین امر در مورد مبلغی که دریافت میکنید نیز صادق است. در ادامه به هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاههای دولتی و خصوصی این کشور اشاره شد است.
شرایط تحصیل در ترکیه
دانشگاههای ترکیه با فراهمسازی بهترین شرایط تحصیل در ترکیه توانستهاند به یکی از مقاصد تحصیلی برای دانشجویان بینالملل تبدیل شوند. فرصتهای آموزشی متنوع بر طبق استانداردهای آموزشی اروپا، رشتههای تحصیلی مختلف در تمام مقاطع تحصیلی، حضور اساتید معتبر و استفاده از تجهیزات آموزشی و تحقیقاتی مدرن برخی از عوامل اثرگذار بر افزایش مهاجرت تحصلی به ترکیه هستند. در مقایسه بین دانشگاههای ترکیه و دانشگاههای آمریکا، کانادا و انگلستان شرایط تحصیل در دانشگاههای ترکیه مناسبتر است. در ادامه این شرایط را بررسی میکنیم.
1. شرایط تحصیل در ترکیه؛ شرط معدل
برای ورود به دانشگاههای دولتی ترکیه شرط معدل بهویژه برای رشتههای پزشکی اهمیت دارد. البته برخی دانشگاههای دولتی برای رشتههای غیرپزشکی سختگیری چندانی درباره شرط معدل ندارند؛ ولی بالاتر بودن معدل شانس پذیرش را افزایش میدهد. درباره دانشگاههای خصوصی ترکیه نیز اغلب دانشگاهها قوانین دشواری در این باره ندارند.
2. شرط سن
یکی دیگر از شرایط تحصیل در ترکیه شرط سن است که این مورد نیز بیشتر درباره دانشگاههای دولتی اهمیت بیشتری دارد. البته برای رشتههای پزشکی شرط سن اهمیت دارد. شرط سن برای تحصیل در ترکیه به دانشگاه و مقطع تحصیلی بستگی دارد. حداقل سن برای ورود به دانشگاههای این کشور 18 سال و حداکثر سن 40-35 سال برای تحصیل در مقطع دکترا است. یک نکته مهم درباره شرط سن مربوط به دریافت بورسیه تحصیلی است. گرچه برخی دانشگاهها شرط سنی خاصی را برای تحصیل مطرح نمیکنند؛ ولی برای دریافت بورسیه شرایط سنی مشخصی وجود دارد.